Psihološko testiranje zaposlenih

U Srbiji je tek početkom novog milenijuma psihološko testiranje zaposlenih ugledalo svetlost dana. U celom svetu puno godina ranije, ljudi su shvatili koliko je psihološko testiranje zaposlenih potrebno kako bi se stvorio idealan tim koji daje rezultate i pobeđuje. Različiti karakteri zaposlenih bili su stalna enigma poslodavaca, kasnije menadžera, vlasnika kapitala, a njihov uticaj i delovanje u timu krucijalna su karika u stvaranju velikog profita kojem svaka firma teži.

Drugi veoma važan izazov nastaje kada se neki od zaposlenih treba nagraditi ili kazniti i kako to implementirati u tim koji vrlo brzo dolazi do takvih informacija i potencijalnu nervozu prenese na celokupan kolektiv i samo poslovanje. Pravi menadžer zna kako da donese bitne i velike odluke, ali retko zna projekciju takve odluke na raspoloženje ostatka tima i refleksiju na poslovni rezultat u zemlji gde i dalje stoji poslovnica: „Ne može on mene malo da plati, koliko ja mogu malo da radim“.


Psihološko testiranje zaposlenih

Testiranjem putem međunarodno priznatih testova, poreklom iz USA, Francuske, Škotske i drugih zemalja koje ovakvo testiranje godinama unazad uvek primenjuju, poslodavcima nudimo mogućnost odabira različitih testiranja kako novih zaposlenih, tako i onih koje treba unaprediti ili staviti na odgovorniju poziciju.

Testovi ličnosti i psihološko testiranje zaposlenih koje sprovodimo koriste se već godinama u najpriznatijim multinacionalnim kompanijama sveta i rezultati koje oni postižu pre svega su tačni, korisni i primenjivi u svakoj firmi bez obzira na broj zaposlenih. Ovi testovi se ne mogu „prevariti“ jer na više delova postoje kontrolni mehanizmi koji prepoznaju da li je kandidat na neko pitanje odgovorio iskreno ili ne, pa se takav test odbacuje i vraća na ponovno testiranje.

Danas se na razgovor za posao za samo jednu poziciju javlja preko hiljadu kandidata, pa čak i uži izbor jako je teško napraviti. Naš tim Vam nudi da umesto vas uradi selekciju idalnih kandidata i odabir svede na par najboljih za poziciju koju ste raspisali. Svakako ako se dvoumite između nekoliko kandidata, javite nam se i mi možemo ili kod Vas ili kod nas u prostorijama sprovesti psihološko testiranje zaposlenih, testirati svakog od njih pojedinačno, a rezultate u pismenoj formi proslediti odgovornom licu vaše firme.

Greške je teško ispraviti, testiranjem one su svedene na minimum.